(010) 462 11 66 Sluiten

Airco inbouwen of vervangen | Dé airco specialist in regio Rotterdam

Op zoek naar een airco voor in je auto of is deze airco kapot? Noort Klima Services is de airco specialist in Rotterdam. Op bedrijventerrein Rotterdam Noord-West, nabij Overschie, vind je ons bedrijf. 

Voor de sturing van het aircosysteem in het interieur van het voertuig zijn zowel koudemiddel als koelcircuit nodig. Een mix van koude en warme lucht zorgt ervoor dat de gewenste omstandigheden kunnen worden gecreëerd, onafhankelijk van de omstandigheden buiten. Daarom is de airconditioning een belangrijke factor voor de veiligheid en het rijcomfort van elk vervoermiddel.

 

Airco laten inbouwen in Rotterdam

Onze specialisten hebben al jarenlange ervaring met het plaatsen van airconditionings in auto’s en andere soorten voertuigen. Webasto, Geen merk is ons onbekend.  Van airconditionings voor in auto’s, trucks, heftrucks, maar ook voor vaartuigen – van tenderboten tot container stackers. Geen project is ons te groot of te klein.  Neem contact op voor vrijblijvend advies!

 

Soorten aircosystemen

Er zijn 3 verschillende aircosystemen leverbaar: handbediende airconditioning, semi-automatische airconditioning en volautomatische airconditioning.

 

  1. Handmatige airco: je moet zelf de temperatuur en blaaskracht instellen.
  2. Semi-automatische airco: Ook wel climatic genoemd – deze houdt het systeem zelf de temperatuur in de auto in de gaten, maar moet je eigenhandig de kracht instellen waarmee de koudere (of warmere) lucht naar binnen wordt geblazen.

  3. Volledig automatische airco: Ook wel climate control genoemd. Ze beschikken over een breed scala aan sensoren, waarmee ze zelf de optimale klimaathuishouding in het interieur van de auto regelen (vandaar ook die naam ‘climate control’).

 

Airconditioning kapot?

Heb je problemen met je auto airco in Rotterdam? Is hij stuk, stinkt hij of koelt hij slecht? Het is aan te raden om er een vakman naar te laten kijken. Bij Noort Klima Services kunnen airco’s worden gerepareerd en kapotte onderdelen worden vervangen. 

 

Er komt een vieze lucht uit de airco

Wanneer je je airco al een tijdje gebruikt, kunnen verschillende bacteriën en schimmels de overhand nemen. Ze nestelen zich dan vast aan de verdamper van het aircosysteem, wanneer deze niet goed kan drogen. Is dit het geval? Laat dan een vakman van Noort Klima Services het aircosysteem reinigen. Puur het reinigen hoeft niet veel te kosten. Zo voorkom verdere schade – aan de airco en je eigen gezondheid. 

TIP: Zet zo’n 5 à 10 minuten voor aankomst op bestemming de airconditioning alvast uit, zo krijgt de verdampen voldoende tijd om te drogen. 

 

De airco werkt helemaal niet meer

In het geval dat de airco helemaal niets meer doet, kan het zijn dat de compressor kapot is. Dit onderdeel zal dan vervangen moeten worden en het systeem moet worden doorgespoeld. Deze reparatieklus is van grotere aard, maar absoluut geen probleem voor de specialisten van Noort Klima Services. 

Het kan ook zijn de bedrading of de zekering kapot is of de verdamper vervangen moet worden. Wanneer de verdamper vervangen moet worden, zal het dashboard gedemonteerd worden – een arbeidsintensieve operatie, maar geen probleem voor de vakmannen van Noort Klima Services. 

 

De airco koelt minder dan normaal

Wanneer je airco niet meer goed koelt, is de druk waarschijnlijk weggevallen door te weinig koelingsvloeitstof. Het bijvullen van de koelingsvloeistof is onderdeel van het onderhoud bij Noort Klima Services.

 

 

Maak vandaag nog een afspraak

Kortom, heb je een voer- of vaartuig waar je graag een airco systeem wil laten bouwen? Neem contact met ons op voor advies op maat! Heb je al een airconditioning maar is deze defect? Bel ons voor een afspraak voor reparatie. 

Merken & partners

Klantenservice

Contactinformatie

Kiotoweg164
3047 BG
Rotterdam

U kunt bij ons betalen via PIN, creditcard of contant.

Openingstijden

Maandag 08:00 - 16:30
Dinsdag 08:00 - 16:30
Woensdag 08:00 - 16:30
Donderdag 08:00 - 16:30
Vrijdag 08:00 - 15:15
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten